Обдаровані діти – майбутнє науки

prev next

Будь-яка цивілізація існує так довго й настільки успішно розвивається, наскільки вона опанувала технологією передачі соціально важливої інформації від покоління до покоління. Перш за все це стосується наукових знань. Отже, неперевершене значення для українського суспільства має підготовка майбутніх науковців, сьогоднішніх учнів загальноосвітніх шкіл, які згодом стануть науковою елітою нашої країни.

Важливе значення у цьому відіграє діяльність Малої академії наук України, яка проводить різноманітні заходи до залучення молоді до наукової діяльності. У цьому МАН опирається на науково-педагогічний потенціал ВУЗів та наукових закладів.

Так, у цьому році було укладено угоду про співробітництво між Луганською філією Інституту економіко-правових досліджень Національної академії наук України та Луганською обласною МАН. У межах цієї співпраці старший науковий співробітникЛуганської філії Інституту економіко-правових досліджень національної академії наук України, керівник секції Луганської МАН Петров Павло Юрійович узяв участь у Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт (28-31 березня) як керівник команди від Луганської області.

Луганську делегація Всеукраїнського етапу на конкурсі представляли: Ільченко Юлія (секція «Математика»), Черенков Дмитро (секція «Математичне моделювання»), Конотоп Катерина (секція «Економіка»), Караваєв Костянтин (секція «Астрономія та астрофізика»), Ромашенко Олеся (секція «Теоретична фізика») та Головко Денис (секція «Експериментальна фізика»).

На відкритті конкурсу, де були присутні учасники трьох наукових відділень: математика, економіка, астрономія та астрофізика, директор НЦМАНУ Лісовий Оксен Васильович, зазначив, що ця подія відбувається під знаком двох важливих знамень: 200-річчя з дня народження Тараса Григоровича Шевченка та тих історичних подій, що явно проявились у лютому цього року і продовжують відбуватись у Києві та у всій Україні. Було зачитано вітання Міністра освіти та науки України Квіта Сергія Мироновича.

У конкурсі взяло участь понад 200 учнів-членів МАН з усіх областей України, які представили свої наукові напрацювання у вигляді наукових робіт. Конкурс показав, що в Україні виховано певну когорту молодих науковців, які вже мають досвід наукової діяльності та можуть завзято відстоювати свої думки.

Луганська область відзначилась переможцями: Черенков Д. (ІІ місце), Ільченко Ю. (ІІІ місце), Головко Д. (ІІІ місце), Караваєв К. (ІІІ місце).

Зазначимо, що на закритті конкурсу виступив перший космонавт України, Герой України, член Наглядової ради МАН КаденюкЛеонід Костянтинович. У своєму короткому, але дуже яскравому виступі він розповів про свій політ, про сприйняття людиною зірок, Сонця та нашої рідної планети Земля. Було також оголошено привітання Віце-президента Національної академії наук України Загороднього Анатолія Глібовича, в якому зокрема відзначено: «Сподіваюсь з часом побачити вас як молодих учених у наукових відділах та лабораторіях установ нашої Академії. Заслуговує на увагу, що в минулому році понад 40 випускників вищих навчальних закладів, колишніх МАНівців, прийшли працювати до інститутів Академії».

Конкурс показав, що Україна має наукові таланти, які будуть працювати на розвиток України та всього людства заради мира та добробуту кожної людини на нашій планеті.

Хай щастить переможцям, усім МАНівцям та їх керівникам!

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН