Обласний турнір юних хіміків

prev next

На Луганщині є добра традиція – щорічно у листопаді проводити турнір юних хіміків. Не зважаючи на складну ситуацію, яка склалася у країні в умовах пандемії COVID-19, комунальний заклад «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді» не відмовився від традиції і з 02 по 19 листопада 2020 року було проведено обласний турнір юних хіміків.

Цього річ на обласному хімічному Олімпі панували Сєвєродонецькі команди:  «Харчовики» Вищого професійного училища №92 та збірна учнів середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №10.

Формат турніру було спрощено. Для участі в обласному турнірі необхідно було підготувати доповідь на питання «IceBlast. Запропонуйте ендотермічну хімічну реакцію, бурхливий перебіг якої викликав би швидке заморожування реакційної суміші та навколишніх об’єктів. Оцініть максимальну кількість поглинутої теплоти, максимальну різницю температур між початковим і кінцевими станами системи та максимальну масу води, яку можна заморозити одним кілограмом суміші запропонованих реагентів».

Доповіді подавалися у відеоформаті за таймінгом: до 6 хвилин  з обов’язковим мультимедійним супроводом,  із дотриманням наступних вимог: теоретична обґрунтованість; опора на фактичний матеріал; наведення переконливих прикладів (аргументів); використання коротких речень; помірне використання слів іншомовного походження, професійних термінів, абстрактних понять і под.; відсутність зайвих подробиць, непотрібної інформації.

Учасники турніру продемонстрували високий рівень знань в оперуванні базовим програмним матеріалом з хімії, вміле володіння ораторським мистецтвом.

До складу журі було запрошено викладачів вищів Луганщини:

- голова журі – Андреєв П.Ю. – кандидат хімічних наук, директор Інституту хімічних технологій Східноукраїнського національного університету ім. В.Даля (м.Рубіжне);

- член журі –Назаренко О.С. – кандидат хімічних наук,доцентІнституту Хімічних Технологій Східноукраїнського національного університету ім. В. Даля (м.Рубіжне);

- член журі –Захарова О.І. – кандидат хімічних наук Східноукраїнського національного університету ім. В.Даля.

За підсумками роботи журі Диплом І ступеня присуджено команді вищого професійного училища № 92 «Харчовики» (науковий керівник Вартанова Ольга Володимирівна). Диплом ІІ ступеня отримала команда середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №10 м. Сєвєродонецька (науковий керівник Сєвєрін Лариса Євгенівна).

Сподіваємося, що цінні знання та навички, отримані командами стануть у нагоді під час подальшого вивчення хімічної дисципліни. Бажаємо юним науковцям не втрачати запал та цікавість до науки, а також успіхів в майбутніх турнірах!

ДИПЛОМИ ТА ПОДЯКИ

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН