ПОСВЯТА В ЮНІ НАУКОВЦІ - 2015

prev next

24 травня 2015 року в актовій залі Інституту хімічних технологій Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля (м. Рубіжне) відбулася урочиста посвята в юні науковці. Понад 80 учнів-першокурсників комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді» з м. Рубіжного, Сєвєродонецька, Лисичанська та Кремінського району наповнили святкову залу.

Привітала першокурсників зі святом головний спеціаліст відділу дошкільної та загальної середньої освіти Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації Савенко Любов Миколаївна та підкреслила, що керівники освіти нашої області завжди підтримували та підтримують манівський рух на Луганщині, тому, що Мала академія - стартовий майданчик для багатьох талановитих, допитливих, завзятих у своєму самовизначенні, творчому розвитку дітей. Любов Миколаївна вручила випускникам очно-заочної школи свідоцтва про позашкільну освіту та побажала їм продовжувати свою наукову діяльність і з гідністю нести звання МАНівця.

Вищі заклади освіти - база для роботи секцій Малої академії наук. Інститут хімічних технологій Східноукраїнського університету імені Володимира Даля (м. Рубіжне) є саме таким вишем, з яким плідно співпрацює Луганське відділення МАН. 10 викладачів навчального закладу проводять заняття в секціях МАН. Від імені керівництва інституту учасників заходу з урочистою подією в їхньому житті привітав Андрєєв Павло Юрійович, кандидат хімічних наук, доцент кафедри загальнохімічних дисциплін. Він ознайомив присутніх з перевагами свого вузу та запросив майбутніх студентів до навчання в ньому.

Про роботу своєї секції на базі лабораторій університету розповіла Кисельова-Логінова Катерина Валеріївна - керівник секції «Хімія», кандидат технічних наук, старший викладач кафедри екології. Вона надихнула першокурсників на навчання та нові досягнення.

Своїми враженнями від занять в секції «Охорона довкілля та раціональне природокористування» поділилася з першокурсниками випускниця закладу 2013-2014 року, а нині студентка факультету природничих наук Луганського національного університету імені Тараса Шевченка Бєлоус Елла. Вона розповіла зібранню про свій досвід роботи у МАН та побажала їм успіху на обраному шляху.

Найхвилююча, найвідповідальніша мить свята - передача та прийняття «Вогню знання». Від випускників МАН Чернишової Катерини, Залещенко Тетяни та Тарасенко Надії символ знань прийняли першокурсники Паньков Костянтин, Захаренко Ірина та Гончарова Мар’яна. Підняти рівень науки в Україні, бути активними, ініціативними, допитливими, доводити до кінця почату справу та не відступити зі шляху пізнання присягнули юні науковці.

Директор комунального закладу «Луганська мала академія наук учнівської молоді» Бардаш Олена Юріївна та представник Департаменту освіти і науки - Савенко Любов Миколаївна вручили слухачам посвідчення манівця. Олена Юріївна розповіла про перспективи, які чекають учнів під час навчання в Малій академії наук та побажала наснаги, терпіння, творчих успіхів і перемог на шляху до своєї мети.

У залі панувала святкова атмосфера гостинності, духовної єдності. Музичні привітання для учасників заходу підготували хореографічний ансамбль «Лайф-балет» Комплексу позашкільної роботи с дітьми та юнацтвом м. Рубіжного (кер. Непочатова Т.О.), юна скрипалька Гончарова Мар’яна та студенти Інституту хімічних технологій Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля (м. Рубіжне).

Юним науковцям бажаємо успіхів. Перед вами – нове життя, перед вами – нові відкриття. Ви – теперішнє та майбутнє нації. Ви – суцвіття нашої епохи.

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН