Подорож до Всесвіту знань

prev next

З 5 по 12 жовтня 2013року в місті Женева (Швейцарія) відбулася третя наукова школа у галузі фізики для педагогічних працівників Малої академії наук України, вчителів фізики, співробітників НЦ «Мала академія наук України» (UkrainianTeachersProgramme). В її організації приймала участь НЦ «Мала академія наук України» спільно з Європейською організацією ядерних досліджень (ЦЕРН).

Цього разу за фінансової підтримки Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Луганської обласної державної адміністрації до школи долучився начальник Центральної заводської лабораторії ПАТ „Луганськтепловоз”, кандидат технічних наук, керівник секції „Матеріалознавство” комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді» Кірєєв Андрій Миколайович.

Під час заходу учасники мали нагоду прослухати лекції з фізики елементарних частинок, основ прискорювальної техніки, методів детектування елементарних частинок, сучасних інформаційних технологій та використання фізики елементарних частинок у медицині. Також була проведена лабораторна робота, у процесі якої учасники наукової школи мали можливість випробувати свої здібності у створенні власними руками детектора космічного випромінювання. На заняттях було підкреслено значний вклад українських вчених у розвиток науки та техніки ЦЕРНу. Проводилися екскурсії по місцях експериментальних досліджень ЦЕРНу, були відвідані основні детектори частинок ATLAS та CMS, місце експерименту із виготовлення антиматерії, комп’ютерний центр управління системою GRID, музеї «Глобус» і «Мікрокосм», зал супермагнитів, центр управління прискорювачами, у тому числі – Великим адронним колайдером (LHC).

Традицією цієї школи стала активна участь у роботі секції «Питання/відповіді» та ЦЕРНівському квесті «У пошуках скарбів Женеви».

На Луганщину Андрій Миколайович повернувся тільки з позитивними враженнями: „Важко переоцінити вклад учених цього центру в світову науку та техніку. Крім того, ЦЕРН є великим випробувальним полігоном для нових технологій, які в подальшому розповсюджуються по всьому світі. Для мене особливе значення мають отримані знання про використання нових матеріалів у фізиці низьких температур, якими буду ділитися зі слухачами своєї секції «Матеріалознавство» очно-заочної школи комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді». Побувавши в ЦЕРНі, я зрозумів, куди треба прагнути майбутнім науковцям, слухачам Малої академії наук України”.

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН