Поповнення переможного кошику юних науковців Луганщини

prev next

З 22 по 25 квітня 2013 року на базі оздоровчого табору «Лідер» у          с. Пуша Водиця м. Київа проходив ІІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт у відділеннях комп’ютерних та технічних наук. Команди вихованців Луганської обласної малої академії наук учнівської представляли 4 хлопця: з комп’ютерних наук - Коноваленко Андрій та Курінний Олег (м. Стаханов); з технічних наук – Трофимов Павло                 (м. Луганськ) та Моргачов Роман (м. Стаханов).

22 квітня 2013 року у стінах Київського політехнічного інституту в урочистій обстановці відбулося відкриття вищезазначених відділень, на якому з привітальними словами виступили  німецький астронавт, професор технічного університету міста Мюнхен, доктор природничих наук, почесний доктор НТУУ «Київський політехнічний інститут», член Піклувальної ради Малої академії наук України Ульріх ВАЛЬТЕР, народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України з питань інформатизації та інформаційних технологій, заступник члена Постійної делегації у Парламентському вимірі Центральноєвропейської ініціативи Валерій ОМЕЛЬЧЕНКО, який підкреслив, що «Україна приділяє виняткову увагу обдарованій молоді». Натхнення та успіхів учасникам конкурсу побажали провідні українські вчені, президент Малої академії наук України , член-кореспондент Національної академії наук України Станіслав ДОВГИЙ.

         23 квітня на базах таборів «Лідер» та «Вимпел» проходило написання базової дисципліни з фізики та математики. Після обіду конкурсанти мали можливість ознайомитися зі своїми рецензіями на наукові роботи, а ввечері вже отримали результати предметних контрольних робіт. 24 квітня у стінах НТУУ «КПІ» та Європейського університету відбувалися захисти науково-дослідницьких робіт. Наші учасники показали непогані результати, хоча й зайняли у підсумку тільки одне ІІ місце – Трофимов Павло, секція «Авіа- і ракетобудування, машинобудування та робототехніка», вихованець очно-заочної школи КЗ «ЛОМАНУМ», із роботою «Спрямований синтез та інноваційний аналіз дворотних електричних машин».

Нагороджували нашого переможця Герой України, перший космонавт незалежної України, генерал-майор, кандидат технічних наук Леонід КАДЕНЮКта народний депутат України  Олександр ЄДІН.

25 квітня на просторому подвір’ї Київської політехніки під час проведення виставки науково-технічних розробок учнів-членів МАН 250 вундеркіндів запустили у небо повітряні кульки з описом власних винаходів і розробок, представлених на конкурсі.

Наприкінці хотілося б побажати наснаги та подальших успіхів у науковому пошуку.

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН