РОБОТА ТВОРЧОГО ВІДДІЛЕННЯ МАЛОЇ АКАДЕМІЇ НАУК

prev next

З 18 по 21 квітня 2016 року на базі Міжнародного центру дитячої наукової творчості MANLAB.CAMP у м. Києві розпочало роботу творче відділення конкурсу-захисту МАН. 117 учасників з усієї України, серед яких і представниця Луганщини – учениця 11 класу Вишневської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Старобільського району Марія Клименко, з’їхалися до Пущі Водиці для участі у заході.

Урочисте відкриття цього відділення відрізняється від інших великою кількістю творчих привітань учасників. Піснями під акомпанемент бандури Інна Терещенко налаштувала учнів на хвилю мистецтва, яку підхопили народні артисти України Олесь Харченко і майстер художнього слова Анатолій Паламаренко. Поетеса Анастасія Дмитрук прочитала вірша «Никогда мы не будем братьями» і разом з нею декламували присутні у залі. Від членів журі та організаторів конкурсу звучали вірші Анни Ахматової, Івана Франка, Павла Тичини та ін.

Протягом трьох днів учасники творчого відділення - літератори, мистецтвознавці та фольклористи працювали над контрольними роботами з базових дисциплін, провели захист своїх науково-дослідницьких робіт. Учасниця з Луганщини представляла роботу «Феномен прози Марії Матіос» і в результаті отримала 73,10 бали.

Безумовно, у кожного учасника свої переваги від участі в змаганні, кожен з них хоче досягнути певного результату й усвідомлює по-своєму, як це здійснити. Кожен із них може вивести свій рецепт успіху. Однак основне, що в них є мотивація боротися, і не тільки один з одним, а й зі своїми лінощами, страхами і невпевненістю.

«Кожного разу на офіційних відкритті та закритті конкурсів МАН, директор Національного Центру Оксен Лісовий наголошує, що метою участі будь у чому є не лише перемога, а і досвід, усвідомлення власних помилок, та бажання їх виправити. Зрештою, це правда: жодна перемога не навчить так, як вчить поразка. Варто сказати, що окрім безпосередньо конкурсу-захисту всі 4 дні дали можливість зустріти старих друзів, завести нові знайомства, поспілкуватися з однолітками-однодумцями…», - ділиться враженнями Марія.

Слід зазначити, що Клименко Марія неодноразово брала участь у різноманітних конкурсах Малої академії наук протягом 2015-2016 років і ставала їх призером. Одна з останніх перемог (ІІІ м) – участь у складі збірної команди Луганської області у Всеукраїнському турнірі юних журналістів. Дівчина хоче стати журналістом. Бажаємо здійснення всіх її мрій!

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН