Рубіжне зустрічає майбутню наукову еліту Луганщини

prev next

Рубіжне зустрічає майбутню наукову еліту Луганщини

14 лютого 2015 г на базі Рубіжанської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. № 2 Рубіжанської міської ради пройшов XXІ-й обласний конкурс-захист науково-дослідницьких та науково-технічних робіт учнів Луганської обласної Малої академії наук учнівської молоді.

37 учнів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів з п’яти  регіонів Луганщини зібралися у м. Рубіжному, щоб на конкурсі-захисті аргументовано доводити життєздатність власних теорій та ідей. Всі вони пройшли нелегкий шлях навчання у 49 секціях Луганської малої академії.

Іспиту з базових дисциплін і публічному захисту наукових робіт передувало рецензування, у якому взяло участь 48 робіт. Найкращі з «манівців», які подолали цей етап, отримали можливість поборотися за перемогу у фінальному обласному турі. Саме він відкриває шлях до участі у Всеукраїнському конкурсі-захисті у місті Києві, запланованому на березень-квітень 2015 року.

На урочистому відкритті юних науковців привітали почесні гості: Ткачова Тетяна Миколаївна, начальник відділу Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації, Олена Володимирівна Обаполенко, начальник управління освіти Рубіжанської міської ради та Вєрнік Ольга Олександрівна,голова журі відділення літературознавства,  доцент Луганського національного університету імені Тараса Шевченка.Вони надихнули юних інтелектуалів на перемогу напутніми словами.

Одразу після урочистостей діти приступили до написання контрольних робіт з базових дисциплін. В організації цього етапу конкурсу були задіяні фахівці Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та провідні вчителі навчальних закладів міст Рубіжного та  Сєвєродонецька.

20 викладачів, кандидатів наук, докторів, професорів зтрьох вузів області були залучені до конкурсу в якості незалежних експертів та членів журі. Вони оцінювали доповіді конкурсантів.

Більшість наукових досліджень учнів-членів МАН були присвячені нашому регіону. Юні науковці вивчали різні аспекти розвитку Луганщини та України. Зокрема роботи були представлені у таких напрямках: «Історія», «Філософія та суспільствознавство», «Географія та ландшафтознавство», «Мовознавство», «Математика», «Фізика», «Хімія та біологія», «Екологія та аграрні науки» тощо.

За результатами XXІ-го обласного конкурсу-захисту визначили 16 переможців, які будуть представляти Луганщину на Всеукраїнському конкурсі-захисті. Цікавими виявилися роботи Пєхоти Нікіти, учня Лисичанського багатопрофільного ліцею (секція англійська мова) на тему «Гендерно марковані одиниці в аспекті дихотомії  "мова - мовлення"»,

 Вільної Ксенії, учениці Біловодської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів (секція всесвітня історія) - «Реклама як відображення суспільно-політичних та економічних процесів в США та СРСР в 1917-1939 рр.», Назарько Діани, учениці Кремінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 (секція загальна біологія) - «Шапкові гриби Кремінщини».

Підсумком проведення XXІ-ого обласного конкурсу-захисту стало оголошення результатів за напрямками. Попереду нагородження переможців дипломами Департаменту освіти і науки, цінними подарунками та участь команди від Луганської області у Всеукраїнському етапі конкурсу-захисту.

Побажаємо нашім інтелектуалам яскравих вражень, терпіння та наполегливості у досягненні успіху!

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН