Шлях до нової ери нанотехнологій

prev next

Шлях до нової ери нанотехнологій

Останнім часом все більше уваги приділяється науковому розвитку школярів. Саме Мала академія наук учнівської молоді покликана формувати в учнів уміння та навички культури наукового дослідження. З метою пропаганди наукових досліджень 21 листопада 2014 року в багатопрофільному ліцеї міста Сєверодонецька відбувся науково-популярний лекторій в рамках науково-освітнього проекту «Наука ХХІ століття: перспективні напрями розвитку», який був підготовлений Національним центром «Мала академія наук України» при співтоваристві з комунальним закладом «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді» під керівництвом Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації.

Під час проведення лекторію учасників привітали Бардаш Олена Юріївна, директор комунального закладу «Луганська обласна Мала академія наук учнівської молоді» та директор Національного центру «Мала академія наук України» Лісовий Оксен Васильович. На захід зібралось 125 учнів і вчителів з міст Рубіжного, Лисичанська, Сєверодонецька та Кремінського району.

 Гості підготували цікаву програму заходу: лекція «Наноматеріали і нанотехнології – основа науково-технічної революції ХХІ століття», яку прочитав член-кореспондент НАН України, декан інженерного факультету Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут, доктор технічних наук, професор Лобода Петро Іванович, який розповів про початок нової науково-технічної «Нанотехнологічної революції», з огляду на що ХХІ століття називають ерою нанотехнологій. Також відбулась презентація роботи лабораторного комплексу «МАНлаб» НЦ «МАНУ» про можливості сучасних цифрових лабораторій для організації дослідницької діяльності учнів, яку підготував Шаповалов Євгеній Борисович, молодший науковий співробітник відділу створення навчально-тематичних систем знань НЦ «МАНУ». Всі присутні із задоволенням розглядали експозицію мінералів та метеоритів, яку презентував Пащенко Євгеній Юрійович, фахівець НЦ «МАНУ» і розповів про сучасні методи досліджень мінералів, що ґрунтуються на новітніх досягненнях фізики і хімії. Лекції супроводжувались цікавими дослідами, в яких дозволялося взяти участь всім охочім. Завершили роботу лекторію виступом сучасної поп-групи, яка приїхала спеціально, щоб підтримати учасників, що надало піднесеного настрою абсолютно всім учасникам. Отже, і школярі, і вчителі, і гості отримали максимум задоволення і від лекторію, і від зустрічі з музикантами.

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН