Стартував набір слухачів у секції КЗ «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді»

prev next

Розпочався навчальний рік у комунальному закладі «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді», який відновив свою діяльність на території підконтрольній українській владі.

Мала академія наук – освітня система, яка забезпечує організацію і координацію науково-дослідницької діяльності учнів, створює умови для їх інтелектуального, духовного, творчого розвитку та професійного самовизначення, сприяє нарощуванню наукового потенціалу країни. Реалізовані в рамках її діяльності освітні проекти, заходи й ініціативи створюють простір для професійного самовизначення, самореалізації та соціалізації обдарованої молоді. Суспільні запити, динаміка соціокультурних перетворень та інтенсивні темпи розвитку науки актуалізують завдання, що їх успішно розв’язує МАН. Саме тому в Луганській обласній малій академії наук працює 64 секції з 12 наукових відділень, що дозволяє дітям обрати напрямок за інтересами та визначитися у майбутній професії.

12 вересня 2015 року конкурсний відбір до секцій МАН відбувся на базі ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченко» (м.Старобільськ) і Технологічного інституту Східноукраїнського національного університету ім. Володимира Даля (м.Сєвєродонецьк). До                    м. Старобільська з’їхались 82 учня з навчальних закладів Старобільського, Сватівського районів, які виявили бажання стати слухачами малої академії наук, а до м. Сєвєродонецька – 57.

13 вересня відбулася зустріч майбутніх манівців з викладачами на базі Інституту хімічних технологій (м. Рубіжне), де 95 школярів з міст Рубіжного, Лисичанська та Кремінського району зібралися в стінах вузу для конкурсних випробувань.

Викладачі – керівники секцій провели тестові контрольні роботи, результати яких дозволили виявити знання учнів з базових дисциплін та визначити обдарованих дітей для подальшої роботи з ними в галузі певного напрямку науки.

19 вересня планується провести набір учнів на базі Донбаського технічного університету (м.Лисичанськ).

Сподіваємося, що заняття в секціях Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді дозволять учням отримати високий рівень компетентностей, що допоможе їм поповнити ряди студентів вищих навчальних закладів - майбутньої еліти української науки.

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН