Тиждень у сонячній Клайпеді

prev next

Мала академія наук України спільно з Департаментом освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації за підтримки Посольства України в Литовський республіці організували для 13 дітей з Луганської області яскравий тиждень відпочинку в славетному місті Клайпеді.

         З 18 по 23 липня 2015 р. тривала подорож учнів містами Литовської держави. Першим містом, яке вітало учасників подорожі стала столиця Литви – Вільнюс, де відбулося знайомство з перекладачем Одріусом Лаурутісом.

Під час перебування української делегації у Литві, учням було запропоновано насичену розважально-пізнавальну програму. Діти відвідали цікаві екскурсії, взяли участь у спільному майстер-класі з художньої творчості разом з вихованцями Центру дітей та молоді Литви (директор – Валдас Янкаускас), познайомилися з культурною та історичною спадщиною литовських міст Вільнюс, Клайпеда, Кретінга, Ніда.

Важливою подією для українців стала офіційна зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Литовській Республіці Валерієм Жовтненком та Віце-спікером Сейму Литви Пятрасом Ауштрявічюсом. Захід проходив в надзвичайно теплій атмосфері. Посол розповів дітям про основні напрямки співпраці України та Литви. Учні висловлювали своє бачення майбутнього України як повноправного члена Європейського Союзу.

За сім днів перебування в Литві діти окрім основної програми встигли вивчити більше десятка литовських слів, познайомитися та потоваришувати зі своїми однолітками, отримати досвід проведення міжнародного LMSлітнього форуму та ін.  Під час подорожі та участі у пізнавальній експедиції «Юодкранте-Ніда», творчих майстернях «Колонії мистецтв» учні вчилися шанувати спільні європейські цінності, спільну історію та, що найголовніше, наше спільне майбутнє!

Перебування дітей у мальовничих містах Литви стало незабутнім, сповненим яскравих вражень та позитивних емоцій! Адже ця країна відома великою кількістю і різноманітністю замкових пагорбів, на яких стояли дерев'яні оборонні замки. Приємною несподіванкою для дітей стало відвідування найкращого пляжу Балтійського моря – пляжу Нерінга, яке не лише славиться своєю романтичністю та респектабельністю водночас, а й найкрасивішою литовською природою: найчистіше повітря, ліси та море. А для більш сміливіших була запропонована інтерактивна майстерня – подолання страхів та здобуття впевненості у собі на аеродромі в Картенаї «Навчання по пілотуванню планерів, ознайомлення з основними правилами», після проходження якої учні мали змогу разом із супроводжуючим пілотом злетіти на небо. 

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН