У КИЄВІ ВІДБУЛАСЯ ОСІННЯ СЕСІЯ ЛІНГВІСТИЧНОЇ ШКОЛИ МАЛОЇ АКАДЕМІЇ НАУК УКРАЇНИ

prev next

З 31 жовтня по 4 листопада 2015 року Міжнародний центр дитячої наукової творчості MANLAB.CAMP у Пущі-Водиці приймав МАНівців, які приїхали з усієї країни, щоб взяти участь у осінній сесії Всеукраїнської профільної лінгвістичної школи. Школа об’єднала дві секції – «Українська мова» і «Англійська мова».

Всеукраїнськалінгвістична заочна школа Малої академії наук України – це освітній проект, орієнтований на поглиблене вивчення української мови, науково-теоретичну й навчально-практичну підготовку до виконання самостійних лінгвістичних досліджень. Вона дає початкові знання з українського мовознавства та основ наукових досліджень. Доступний виклад найважливіших відомостей про мову і методи її дослідження покликаний ознайомити учнів з основною мовознавчою термінологією, методами і прийомами наукового пошуку, актуальними напрямами сучасної лінгвістичної науки. Долучилися до роботи сесії (секція «Українська мова») і юні науковці Луганщини учениці 9 класу Лисичанського багатопрофільного ліцею - Одеяненко Ілля, Цикунцова Аліна та Бутенко Ангеліна - у супроводі керівника секції «Англійська мова» Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді Сокирко О.М.

З метою згуртування слухачів МАН, доцент кафедри культурології Інституту філософської освіти і науки Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова, доктор філософських наук Юлія Кравченко проводила вправи на інтеграцію та командоутворення.

Впродовж роботи школи в секції «Українська мова» юні науковці прослухали лекції «Словотвір. Способи словотворення в українській мові», «Лексикографія. Типи словників», «Графіка. Орфографія. Принципи орфографії української мови», «Підготовчий та основний етапи роботи над темою лінгвістичного дослідження». Теорію закріплювали практичними роботами і різноманітними тестами.

З лекцією «Методологічна основа дослідження. Методи лінгвістичного аналізу» Наталія Гальона ознайомлювала як юних любителів української мови, так і дослідників англійської.

Юним дослідникам також були запропоновані цікаві екскурсії містом, НПУ імені М.П.Драгоманова. Незабутньою була зустріч з директором Інституту української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка НПУ імені М.П.Драгоманова, доктором філологічних наук, професором Анатолієм Висоцьким.

Вдень учасники шкіл слухали цікаві лекції і спілкувалися з різними викладачами, отримували певний досвід у надбанні нових знань, а потім проводили разом теплі і веселі вечори, мали спільні розваги, а отже, спільні спогади. Всі учасники профільної школи дуже вражені поїздкою і висловлюють велику подяку організаторам за можливість поспілкуватись з учнями інших міст та збагатити свої знання з української та англійської мов.

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН