Україна очима молодих – 2016

prev next

17 по 19 травня 2016 року у м. Львові відбулася Міжнародна учнівська науково-практична конференція «Україна очима молодих», організаторами якої виступили Національний центр «Мала академія наук України», Департамент освіти і науки Львіської облдержадміністрації та Львівська обласна Мала академія наук учнівської молоді. Учасниками конференції стали школяри та члени МАН – учні 9-11 класів навчальних закладів України. На конференції працювали секції: «Проблеми раціонального природокористування та охорони довкілля в регіоні», «Запровадження технологій з відновлюваної енергетики та енергоефективності у промисловості та життєвому секторі (на прикладі вашого регіону)», «Україна – Європа ХХ століття: роль історичного досвіду у створенні майбутнього», «Інвестиційний клімат у вашому регіоні (за видами економічної діяльності)», «Україна – країна, приваблива для туризму».

Луганську область на конференції представляли:

-         в секції «Інвестиційний клімат у вашому регіоні (за видами економічної діяльності)» - Поршнєва Поліна, учениця 9 класу Рубіжанської ЗОШ І-ІІІ ступ. №4 з роботою «Аналіз інвестиційної привабливості Луганської області» (науковий керівник Кас’янова В.О.);

-         в секції «Україна – країна, приваблива для туризму» - Гончарова Мар’яна, учениця 10 класу Рубіжанської СШ І-ІІІ ступ. №10 з роботою «Промисловий туризм Північної Луганщини» (науковий керівник                    Павлов С.В.)

-         в секції «Проблеми раціонального природокористування та охорони довкілля в регіоні» - учениці 10 класу Рубіжанського ліцею Бороденко Марія (робота «Єдинна екологічна мережа - основний напрям збереження біорізноманіття кремінських лісів», науковий керівник Рубан Е.В.) і Подоляка Марія (робота «Використання відходів Рубіжанського картонно-паперового комбінату для виробництва будівельних матеріалів», науковий керівник Назаренко О.С.).

Першого дня відбулося урочисте відкриття, на якому учасників привітала директор Львівської обласної Малої академії наук учнівської молоді Іванна Бородчук, директор Департаменту освіти і науки Львіської облдержадміністрації Олександра Небожук та заступник директора Національного центру «Мала академія наук України» Тетяна Пещеріна. На пленарному засіданні виступили Остап Середа, кандидат історичних наук, завідувач кафедри нової і новітньої історії України Українського католицького університету, Роман Лис, кандидат фізико-математичних наук, доцент ЛНУ імені Івана Франка та Максим Ваврін, кандидат економічних наук, асистент кафедри економіки підприємства економічного факультету ЛНУ імені Івана Франка.

На другий день – робота в секціях, де учасники представляли свої дослідження до уваги членів журі. Юні науковці доповідали про результати своїх досліджень та вміло дискутували з опонентами та членами журі. Зацікавились члени журі і роботами дівчат з Луганської області. Вони зробили кілька рекомендацій для подальших досліджень і побажали успіхів на обраному шляху. Останнього дня відбулося урочисте закриття, на якому заслухали кращі роботи з різних напрямків. Всі діти отримали сертифікати учасників конференції, а найкращі доповідачі секції «Україна – країна, приваблива для туризму», серед яких і представниця Луганської області Гончарова Мар’яна, отримали в подарунок навчальні підручники від автора – Андрія Голода, доцента Львівського державного університету фізичної культури.

Після секційних засідань на учасників чекали чудові екскурсії містом - Львів гостинно зустрічав гостей. Учасники відвідали картину галерею, Український Католицький університет, мінералогічний та зоологічний музеї. Також діти мали можливість поринути в атмосферу справжнього дива – побачити виставу Львівського національного академічного театру опери та балету імені С. Крушельницької.

Незабутні враження залишилися у учасників конференції від прогулянок містом, старенькими вулицями, які увібрали в собі різні епохи свого становлення. 

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН