Урочисте нагородження юних далезнавців Луганщини

prev next

6 грудня 2013 рокувприміщенні Луганської обласної ради відбулося нагородження переможців обласного турніру юних далезнавців, присвяченого 212-й річниці з дня народження Володимира Даля, фінальний етап якого пройшов 24 листопада 2013 року.

Відзначимо, що обласний турнір проводився вже вдруге на виконання Регіональної цільової програми розвитку і функціонування української та російської мов у Луганській області. Серед 90 учнів, що вийшли у фінальний етап, 24 були визначені кращими знавцями життя та літературного спадку нашого геніального земляка, лексикографа, лінгвіста, письменника, громадського діяча Володимира Івановича Даля.

Географія переможців турніру доволі широка: 9 міст, 4 райони області та 2 заклади обласного підпорядкування показали високий рівень підготовки учнів з питань далезнавства.

       На урочистому заході вітали переможців турніру і нагороджували дипломами та цінними подарунками директор Департаменту освіти і науки Луганської обласної держадміністраціїІрина Цимбал, депутати обласної ради, начальник управління молоді та спорту, депутат Олег Акімов та директор комунального закладу "Луганська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 5" Ірина Андрух.

Перші призові місця посіли Олександра Сівак (комунальний заклад "Лутугинська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів Лутугинського району), Дар’я Лиханська  (комунальний заклад "Луганський навчально-виховний комплекс школа І-ІІІ ступенів дошкільний навчальний заклад дитячий садок № 50"), Вусале Мамедова  (Брянківська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 23) та Владислав Анпілогов (Рубіжанський ліцей).

      У відповідь перед присутніми виступили зі своїми роздумами учениці комунальних закладів: «Луганська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 5" і «Луганський обласний ліцей»Колісніченко Тетяна таБондар Карина, які емоційно подякували організаторам і викладачам за підготовку до обласного турніру. Підкреслили, що даний захід надихає їх на створення есе, віршів, статей.

       Під час зустрічі були відзначені Подякою також й вчителі, які підготували учнів-переможців.

       Виступ Байдукової Ольги Олександрівни вчителя російської мови та літератури комунального закладу «Луганська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 5» особливо запам’ятався. У ньому Ольга Олександрівна зазначила, що у своїх конкурсних роботах учні не тільки добре намагалися продемонструвати свої знання, широку ерудицію, але і висловили своє відношення до людини, яку, з однієї сторони, вважали генієм своєї епохи, а з іншої – скромною простою людиною. Вона поздоровила учнів з перемогою у конкурсі і побажала творчих успіхів.

Фотогалерея

foto
Нагородження переможців ХХVІ обласному конкурсу-захисту
Всi фото more

Опитування

Адреси розташування веб-сайтів:

Волинське територіальне відділення МАН

Рівненське територіальне відділення МАН

Житомирське територіальне відділення МАН

Київське обласне територіальне відділення МАН

Київське територіальне відділення МАН

Чернігівське територіальне відділення МАН

Сумське територіальне відділення МАН

Львівське територіальне відділення МАН

Тернопільске територіальне відділення МАН

Хмельницьке територіальне відділення МАН

Вінницьке територіальне відділення МАН

Черкаське територіальне відділення МАН

Полтавське територіальне відділення МАН

Харківське територіальне відділення МАН

Луганське територіальне відділення МАН

Закарпатське територіальне відділення МАН

Івано-Франківське територіальне відділення МАН

Чернівецьке територіальне відділення МАН

Кіровоградське територіальне відділення МАН

Дніпропетровське територіальне відділення МАН

Миколаївське територіальне відділення МАН

Запорізьке територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН

Севастопольське територіальне відділення МАН Київське територіальне відділення МАН Івано-Франківське територіальне відділення МАН